Voel je ook wel eens bewondering voor iets dat een ander heel goed kan, doet of weet, zoals spreken in het openbaar, een boek schrijven of intuïtief schilderen? En denk je dan: Wow, dat zou ik ook leuk vinden? In feite zie jij een beeld van jezelf. Van wie jij nog niet bent, maar wel kan zijn. Je hoeft je alleen maar te realiseren dat het hier om een nog onontwikkelde zielskwaliteit van jezelf gaat.

BEWONDERING VS JALOEZIE
Bewondering voelen voor het potentieel of bezit van een ander is de positieve vorm van afgunst. Jaloezie is de negatieve versie ervan, omdat daarbij de gunfactor ontbreekt. Vanuit de positie van jaloezie zul je je (als slachtoffer) blijven vastklampen aan het ingeprente idee dat geluk jou niet is gegund maar de ander wel. Hierdoor zie je niet dat jouw afgunst je eigenlijk de weg wil wijzen.

STIL VERLANGEN
Bewondering geeft je zicht op wie jij kan zijn als je je stille verlangen de ruimte geeft zich te ontwikkelen tot je ware potentieel. Soms kun je in je bewondering voor een ander zo geraakt worden, dat je jezelf in een vergelijkbaar toekomstbeeld kan waarnemen. Vaak zie je dit in een flits, want je raakt het beeld weer kwijt omdat je vervolgens denkt: Dat zal ik nooit bereiken! Een gevoel van ‘had ik maar’ en machteloosheid overvalt je, omdat je hier een stil verlangen en een onontdekte kwaliteit laat schieten.

Zo kan ik mij nog een moment van zeven jaar geleden herinneren. Ik zat bij de psycholoog en zag mijzelf opeens aan de andere kant van de tafel zitten. Bij dat beeld voelde ik heel even een lichte twinkeling in mijn hart, totdat ik me realiseerde dat ik niet voor psycholoog had gestudeerd. Ik werd direct geconfronteerd met gevoelens van spijt over mijn studiekeuze en kon niets anders doen dan mij neerleggen bij het idee dat dit beeld nooit werkelijkheid zou worden. En kijk mij nou! Mensen verder helpen als ze vastlopen is precies het werk dat ik nu doe, maar dan op holistische wijze.

DIEPSTE GEHEIM
Sommige kwaliteiten bewaar je zo angstvallig diep, dat ze zelfs voor jezelf geheim blijven, omdat je ziel bang is dat anderen jou hiermee kunnen kwetsen. Onze kernkwaliteiten zijn meestal verbonden aan onze natuurlijke gaven die ons de weg wijzen vanuit een zesde zintuig zoals intuïtie, helder voelen, helder zien en helder weten. In onze huidige maatschappij kun je daar nog behoorlijk om veroordeeld worden. Dit vraagt moed om jezelf volledig te openen en je kracht te laten zien.

Nadat ik langzaam maar zeker mijn oude zielenpijn losliet, ontdekte ik dat ik moeiteloos kan communiceren met bijvoorbeeld gidsen, aartsengelen en entiteiten. In het begin voelde ik mij daardoor erg kwetsbaar, omdat ik niet wist hoe mijn omgeving zou reageren. Hoe kom je met je zulke gaven ‘uit de kast’ zonder dat mensen je bevreemd aankijken? Een enkeling reageerde inderdaad met een grijns van ongeloof. Anderen toonden hun verwondering, interesse of neutraliteit. Zelf zag ik pas echt de waarde van mijn natuurlijke gaven toen ik het ging toepassen in mijn coachsessies en mijn cliënten magische metamorfoses doormaakten.

NIEUWSGIERIGHEID
Jouw gevoelens van bewondering voor een ander leiden je dus rechtstreeks naar je nog onontdekte potentieel. Maar hoe doorbreek je het machteloze gevoel dat jou tegenhoudt te geloven: Dat kan ik ook? Door je machteloosheid om te zetten in nieuwsgierigheid. Open jezelf voor het onverwachte, zodat het zich aan jou kan openbaren los van jouw logica en denken. Hier ontstaat magie!

Jouw ziel kent de weg. Je hoeft je onderbewuste maar te vragen: Hoe open ik mijn nieuwsgierigheid? Om je hierbij te helpen heb ik mijn gaven ingezet. Via de tonen en klanken die ik heb ingespeeld, communiceer ik feilloos met jouw onderbewuste, zodat jouw nieuwsgierigheid gaat stromen en je zal leiden naar jouw nog onontdekte kwaliteiten.

Download gratis het onderstaande zielenlied en beluister het vijf aaneengesloten dagen – met oordoppen of hoofdtelefoon – op een rustige plek met gesloten ogen.