Blog

Intuïtie vs kritische stem

Intuïtie vs kritische stem

Jouw intuïtie stem vertelt je wat je mag doen om je pad, missie en geluk te volgen. Maar wat als jij deze stem niet zuiver hoort, omdat jouw kritische stemmen – die je vertellen dat een ander het beter weet, kan en doet – harder klinken? Dan zal je vaak twijfelen aan je keuzes, niet goed weten wat je wilt en niet je volledige potentieel en passie leven.

lees verder
Hoe bewondering je de weg wijst

Hoe bewondering je de weg wijst

[Open blog voor gratis download!] Voel je ook wel eens bewondering voor iets dat een ander heel goed kan, doet of weet, zoals spreken in het openbaar, een boek schrijven of intuïtief schilderen? En denk je dan: Wow, dat zou ik ook leuk vinden? In feite zie jij een beeld van jezelf. Van wie jij nog niet bent, maar wel kan zijn. Je hoeft je alleen maar te realiseren dat het hier om een nog onontwikkelde zielskwaliteit van jezelf gaat.

lees verder
Trots zonder oordeel

Trots zonder oordeel

Ken jij dat overweldigend gevoel van trots zijn op jezelf? Je straalt van binnenuit en dat heeft direct effect op je hele lichaamshouding: Je voelt je groter en sterker, waardoor je rug en schouders vanzelf rechttrekken. Wist jij dat er twee vormen van trots bestaan? Namelijk: Afhankelijke en onafhankelijke trots. Hieronder lees je wat het verschil is en hoe dat verband houdt met de waardeoordelen over jezelf.

lees verder
Uit je comfortzone

Uit je comfortzone

Herken je dat ook als een enorme uitdaging? Je wilt de dingen anders in je leven, maar toch vind je het moeilijk om je comfortzone te verlaten en echte verandering toe te laten. Het bekende voelt veilig en je vermijdt – vaak onbewust – nieuwe stappen omdat je simpelweg niet weet wat je ervoor terugkrijgt. Deze onzekerheid maakt dat je in oude patronen en thema’s blijft hangen die jou niet écht gelukkig maken.

lees verder
Het verlies van je authenticiteit

Het verlies van je authenticiteit

Op het moment dat je zelfbeeld niet klopt met wie jij werkelijk als ziel bent, verlies je je authenticiteit. Je neemt het evenbeeld van de ander aan als jouw zelfbeeld, omdat jouw oerbrein nog steeds gelooft dat je de groep nodig hebt om veilig te zijn. Je past je aan en ontkent hiermee een deel van je eigen behoeften, waarden en kwaliteiten.

lees verder
De onzekerheid van je hart

De onzekerheid van je hart

Klap jij ook wel eens dicht door gedachten als: Ik kan het niet. Ik doe het ook nooit goed, of: Ik stel altijd iedereen teleur? Je (hart) raakt onzeker als jij jezelf in twijfel hoort trekken via jouw gedachten. Je gevoelens gaan dan met je aan de haal en jouw mening over jezelf verliest elke realiteit. Jouw hart – als het centrum van al je gevoelens – kan deze chaos niet meer verwerken en verstopt jouw onzekerheid achter een stevig harnas (ofwel je ego).

lees verder
Angst als raadgever

Angst als raadgever

Het gezegde luidt: angst is een slechte raadgever. En dat klopt! Angst kan je lam slaan op momenten dat er geen reëel gevaar dreigt. Opeens raak je in paniek, verstijf je en begin je te stamelen. Het maakt je onzeker op momenten dat je juist wilt stralen en vol vertrouwen wilt zijn. Soms weet je jouw angst om te buigen naar moed, en stap je met bibberende knieën toch op jouw doel af. Maar meestal geeft het angstgevoel je helaas een verkeerd advies: maak dat je weg komt en doe vooral niet wat je écht wilt. Leer angst te gebruiken als een goede raadgever.

lees verder