06 251 46 460 info@keinu.nl
In elke vlucht zit een schijnbeweging.

Waarvoor kom jij écht in beweging?

Van strijd naar richting

Al van jongs af aan ben ik hoog sensitief. Dat werd een lange tijd door niemand gezien of begrepen, ook niet door mijzelf. Inmiddels heb ik mijn hoog sensitiviteit omarmd als mijn grootste gave en wijst het mij zelfs de richting. Maar voor ik zover was, heb ik een moeizame strijd met mijzelf gevoerd.

Ik nam emoties van anderen waar, zonder te begrijpen dat ze niet van mij waren of niet tegen mij gericht waren. Omdat ik deze indrukken niet verwerkt kreeg, sloot ik me af en trok ik mij terug in mijn veilige binnenwereld. Voor de buitenwereld werd ik een stil en verlegen meisje. Ik voelde een enorme afstand tussen mij en een ander en ik kon geen ontspannen verbinding maken, waardoor ik altijd op mijn hoede was. Uit zelfbehoud plaatste ik mijzelf buiten het blikveld van anderen. Ik bevestigde hiermee een overtuiging dat ik er niet toe deed.

Ik wilde goed doen in de ogen van een ander en volgde trouw hun behoeften. Hierdoor raakte ik de connectie met mijn eigen verlangens kwijt. Ik had geen idee meer wie ik werkelijk was en wat ik te doen had. Zo stompte ik af en raakte ik de binding met mijn pad kwijt. Ik was zoekende naar een richting zonder te weten wat ik zocht.

Het gevolg van dit afstompen was dat ik allerlei tekortkomingen in mijzelf ervaarde en hier gedachten over had: ik ben saai, oninteressant, té stil, ik hoor er niet bij, etc. Ik vermeed situaties als deze te spannend waren, óf ik verstarde ter plekke in mijn verlegenheid en onzekerheid. Het was een instinctieve reactie om veilig te zijn. Maar inmiddels weet ik dat in elke vlucht een schijnbeweging zit! Welk (hazen)pad ik ook koos, het bleef een schijnbeweging omdat ik niet bij de kern van het probleem kwam.

Ik heb mijn innerlijke strijd beëindigd en mijn ware richting gevonden. De omslag kwam toen ik moeder werd van een prachtige jongedame van vier jaar oud. Hoewel ik volledig voorbereid was op hechtingsproblematiek bij adoptie, kwam haar eerste (maar o zo onschuldige) afwijzing als een mokerslag bij mij binnen. Ik werd geraakt in mijn diepste angst nutteloos te zijn. Ik besloot om – vanuit een nieuwe drijfveer – voorgoed af te willen rekenen met mijn wankel gevoel van eigenwaarde. Ik wilde een beschikbare moeder voor mijn dochter zijn.

Vanuit dit diepe verlangen kwam ik op een nieuw spoor terecht. Ik volgde diverse opleidingen en ontwikkelde mijn authentieke zelf. Ik doe nu de dingen waar ik blij van word én goed in ben.

Volg mij op Social Media:

Jouw strijd met jezelf zie jij terug in de ander als jouw spiegel van de ziel

Kijk in de spiegel van je ziel via de ander en leer hoe jij kunt bouwen aan een positief zelfbeeld.

Horen

Hoog gevoeligheid is mijn gave. Ik zet helder zien, voelen, weten en horen in om jouw innerlijke stem een gehoor te geven.

Zien

Ik spiegel wat jij zelf nog niet kan verwoorden of voelen. Jouw verborgen pijn, verlangen, talent en missie krijgen een gezicht.

Volgen

Ik begeleid je naar jouw ware richting, zodat jij vanuit je hart weer regie voert over jouw levenspad en jij je verlangens gaat volgen.

Ik was zoekende naar een richting zonder te weten wat ik zocht

Ik vroeg mijzelf vaak af: wat kom ik hier doen en wat is mijn pad?

Wat kom jij hier doen?

Op de eerste plaats ben jij hier om je eigen geluk vorm te geven. Het hoogste doel in je leven is het opruimen van jouw onvermogens om échte vreugde te voelen. Hiervoor mag jij jouw diepste verlangens gaan volgen. Deze leiden je naar jouw ware kwaliteiten en het gevoel: ik ben goed zoals ik ben!

Op de tweede plaats ben jij hier om (een deel van) jouw weg met anderen te delen, zodat zij zich kunnen optrekken aan jouw voorbeeld. Ik heb mijn verhaal hierboven met jou gedeeld zodat jij – ondanks alle twijfels aan jezelf – wéét dat je jouw thema’s in het leven kan verwerken om jouw innerlijke bron van vertrouwen, daadkracht en vreugde aan te spreken.

 

Wat is jouw pad?

Waarom moet het altijd zo moeilijk en ingewikkeld gaan? Wellicht herken je dat gevoel: Waarom kan ik niet gewoon genieten van wat er is? Ik begreep totaal niet waarom ik zoveel moeite moest doen om gezien en gehoord te worden. En ook niet waarom ik mij daardoor nooit écht gelukkig voelde. Een pad vol hindernissen om er uiteindelijk achter te komen dat dit hét pad was dat ik al die tijd zocht?!

Ik weet nu dat ik een reis heb gemaakt volgens het plan van mijn ziel. Ik weet dat ik daarom heb moeten afzien en heb moeten accepteren dat het leven zo ingewikkeld leek. Ik moest leren mijn onvermogen om te zetten in een onverwoestbaar vertrouwen in mezelf om hier later anderen in te kunnen begeleiden. Daarom kan ik jou nu helpen jouw authentieke pad te vinden.

.

Wil jij vanuit de stilte en de kracht van jouw ziel in beweging komen?

Ik werk graag met jou aan een nieuw begin waarbij jouw behoeften gehoord, gezien en gevolgd gaan worden.

WELKE ZIELSKRACHT WIL JIJ IN JEZELF ONTWIKKELEN?

Zelfvertrouwen

Jij hebt daadkracht vanuit een diep vertrouwen en geloof in jezelf.

Verbinding

Jij bent in zuivere verbinding met je hart en creëert je eigen overvloed.

Vreugde

Jij trekt vreugde naar je toe vanuit de overtuiging: ik ben goed zoals ik ben!.

Kwaliteiten

Jij leeft vanuit het volle potentieel van jouw zielskwaliteiten en -gaven.

Overvloed

Jij trekt overvloed aan vanuit verbinding met jouw hartbewustzijn.

Richting

Jij bewandelt jouw authentieke pad vanuit verbinding met jouw zielsplan.