06 251 46 460 info@keinu.nl
In elke vlucht zit een schijnbeweging.

Waarvoor kom jij écht in beweging?

Van onvermogen naar richting

Al van jongs af aan ben ik hoog sensitief. Ik ervaarde dit lange tijd als mijn onvermogen om ontspannen verbinding te maken met een ander en ik ontwikkelde zelfs een sociale angst. Inmiddels heb ik mijn hoog sensitiviteit omarmd als mijn intuïtieve gave en wijst het mij altijd de juiste richting. Maar voor ik zover was, heb ik een moeizame strijd met mijzelf gevoerd.

Ik nam emoties van anderen waar, zonder te begrijpen dat ze niet van mij waren of niet tegen mij gericht waren. Omdat ik deze indrukken niet verwerkt kreeg, sloot ik me af en trok ik mij terug in mijn veilige binnenwereld. Ik kwam hierdoor klem te zitten tussen twee uitersten: mijn onvermogen en mijn hoogste potentieel.

Ik ervaarde allerlei tekortkomingen in mijzelf en had hier gedachten over: ik ben saai, oninteressant, té stil, ik hoor er niet bij, enzovoorts. Ik vermeed situaties als deze te spannend waren, óf ik verstarde ter plekke in mijn verlegenheid en onzekerheid. Het was een instinctieve reactie om veilig te zijn. Maar inmiddels weet ik dat in elke vlucht een schijnbeweging zit! Welk (hazen)pad ik ook koos, het bleef een schijnbeweging omdat ik niet bij de kern van het probleem kwam. Ik was zoekende naar een richting zonder te weten wat ik zocht.

Mijn onvermogens heb ik leren loslaten door mijn zelfbeeld niet langer de controle te geven over wie ik niet ben. Hoe ben ik zover gekomen?

De omslag kwam toen ik voor het eerst – en opnieuw – werd afgewezen door mijn vierjarige dochter en hier als een mokerslag door werd geraakt ondanks mijn kennis over hechtingsproblematiek bij adoptie. Zij confronteerde mij rechtsreeks met een angst, die ik niet kon hanteren. Uiteindelijk zag ik de spiegel die zij mij toonde: Ik had ook een hechtingsangst. Mijn dochter voerde dezelfde strijd en dat maakte mijn (onbewuste) keuze om stappen voor mijzelf in de juiste richting te zetten opeens de moeite waard.

Aan de voorkant van de verschillende spiegels die mijn dochter – en ook anderen – mij toonden zag ik keer op keer mijn tekortkomingen. Ik leerde aan de achterkant van deze innerlijke spiegels te kijken, waardoor ik de kernredenen voor het conflict in mijzelf ontdekte. Ik sprak mijn zelfhelend vermogen hier op aan en dat bracht de ommekeer: Ik ontwikkelde een positief zelfbeeld in een nieuwe realiteit met de wereld om mij heen.

Mijn innerlijke spiegels wijzen mij feilloos de weg naar dat wat ik kom leren in dit leven, zodat mijn onvermogens zich transformeren naar mijn hoogste potentieel. Ik kan jou ook leren deze innerlijke spiegels te zien en te hanteren als jouw zelfhelend vermogen.

Volg mij op social media:

Jouw strijd met jezelf zie jij terug in de ander als jouw spiegel van de ziel

Kijk in de spiegel van je ziel via de ander en leer hoe jij kunt bouwen aan een positief zelfbeeld.

Horen

Hoog gevoeligheid is mijn gave. Ik zet helder zien, voelen, weten en horen in om jouw innerlijke stem een gehoor te geven.

Zien

Ik spiegel wat jij zelf nog niet kan verwoorden of voelen. Jouw verborgen pijn, verlangen, talent en missie krijgen een gezicht.

Volgen

Ik begeleid je naar jouw ware richting, zodat jij vanuit je hart weer regie voert over jouw levenspad en jij je verlangens gaat volgen.

Ik was zoekende naar een richting zonder te weten wat ik zocht

Ik vroeg mijzelf vaak af: wat kom ik hier doen en wat is mijn pad?

Wat kom jij hier doen?

Op de eerste plaats ben jij hier om je eigen geluk vorm te geven. Het hoogste doel in je leven is het opruimen van jouw onvermogens om échte vreugde te voelen. Hiervoor mag jij jouw diepste verlangens gaan volgen. Deze leiden je naar jouw ware kwaliteiten en het gevoel: ik ben goed zoals ik ben!

Op de tweede plaats ben jij hier om (een deel van) jouw weg met anderen te delen, zodat zij zich kunnen optrekken aan jouw voorbeeld. Ik heb mijn verhaal hierboven met jou gedeeld zodat jij – ondanks alle twijfels aan jezelf – wéét dat je jouw thema’s in het leven kan verwerken om jouw innerlijke bron van vertrouwen, daadkracht en vreugde aan te spreken.

 

Wat is jouw pad?

Waarom moet het altijd zo moeilijk en ingewikkeld gaan? Wellicht herken je dat gevoel: Waarom kan ik niet gewoon genieten van wat er is? Ik begreep totaal niet waarom ik zoveel moeite moest doen om gezien en gehoord te worden. En ook niet waarom ik mij daardoor nooit écht gelukkig voelde. Een pad vol hindernissen om er uiteindelijk achter te komen dat dit hét pad was dat ik al die tijd zocht?!

Ik weet nu dat ik een reis heb gemaakt volgens het plan van mijn ziel. Ik weet dat ik daarom heb moeten afzien en heb moeten accepteren dat het leven zo ingewikkeld leek. Ik moest leren mijn onvermogen om te zetten in een onverwoestbaar vertrouwen in mezelf om hier later anderen in te kunnen begeleiden. Daarom kan ik jou nu helpen jouw authentieke pad te vinden.

.

Wil jij vanuit de stilte en de kracht van jouw ziel in beweging komen?

Ik werk graag met jou aan een nieuw begin waarbij jouw behoeften gehoord, gezien en gevolgd gaan worden.

WELKE ZIELSKRACHT WIL JIJ IN JEZELF ONTWIKKELEN?

Zelfvertrouwen

Jij hebt daadkracht vanuit een diep vertrouwen en geloof in jezelf.

Verbinding

Jij bent in zuivere verbinding met je hart en creëert je eigen overvloed.

Vreugde

Jij trekt vreugde naar je toe vanuit de overtuiging: ik ben goed zoals ik ben!.

Kwaliteiten

Jij leeft vanuit het volle potentieel van jouw zielskwaliteiten en -gaven.

Overvloed

Jij trekt overvloed aan vanuit verbinding met jouw hartbewustzijn.

Richting

Jij bewandelt jouw authentieke pad vanuit verbinding met jouw zielsplan.